tiistai 17. tammikuuta 2012

"käynti on askellaji, ei olotila"

Otsikko lainattu Antilta, tuota kuulemme usein.

Eihän sitä tallilla odoteltu kuin muutama tunti.. Noh ehdin siivoilla vähän kaappia ja laittaa Popsun huolella kuntoon, ja kävellä tunnin alkukäynnit!

Mentiin ensimmäiset 30minuuttia vähän pidemmällä ohjalla, eikä hevosten niskat saaneet olla ylhäällä, vaan niiden piti venyttää kaulaa eteen-alas. Teimme käynnistä ja ravista pysähdyksiä, keskihalkaisijalta uralle väistöjä, voltteja, ympyröitä, "avoa" (jota ei voi sanoa avoksi kun teimme ilman kunnollista taivutusta) ja sitten kolmikaarisia kiemurauria, ja teimme täyskaarron josta palasimme uralle väistäen.

Oli tosi kiva, kun teimme paljon väistöjä (tykkään!) ravissa, Popsu oli tosi herkkä pohkeelle joten se toimi hyvin niillä.

Lopuks otettiin jo ohjaa käteen ja teimme vähän enemmän siirtymisiä ja pysähdyksiä, ja otettiin vielä laukkaa.


Popsu oli ihan ok, ei mitenkään erityisen hyvä, mut ei kovinkaan huono. Hetkittäin tuli oikeen hyviä pätkiä (etenkin ravissa), laukka oli oikealle tosi hankalaa alkuun kun oli niin jäykkä. Antti teetti meille semmosen harjoituksen että asetus ja taivutus ulospäin ja takaosa uran sisäpuolelle, että se vähän avaisi Popsuu. Auttoi se kyllä hieman! :) Loppuravit eteen-alas taivutellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti