perjantai 25. toukokuuta 2012

Suu kunnossa, 2 heppaa ratsastettu & tuukka käytetty tallilla

Hoidin Popsun tänään niiiin huolellisesti läpi ennen ratsastusta, selvitin hännän ja harjan, hieroin kumisualla pitkään jokapuolelta ja sitten ainakin kahdella harjalla harjaus ja kavioiden putsaus. Yleensä kun huitasen yhellä harjalla ja putsaan kaviot (mihin menee 5min)...

Hyppäsin Popsulla tänään vähäsen, en rataa enkä jumppaa niinkuin olin suunnitellut, vaan yksittäisiä esteitä pitkillä lähestymisillä. Aloitin kuitenkin kävelemällä pitkät alkukäynnit maastossa, jonka jälkeen pitkä käyntiverkka (taivuttelua ja asettelua) kentällä. Popsu oli aika hyvä jo alkuun, sain taas ratsastettua sen sisäpohkeella ulko-ohjalle. Pysähdykset ja peruutukset oli taas ihan superhyviä. Otettiin eteen-alas alkuravit, jonka jälkeen otin Popsua ylös ja lyhyemmäks ja sitten vielä hetki laukkaa.

Aloitimme muurilla, jota tultiin pari kertaa molemmista suunnista, Popsu tuli tälle aika hyvin, lukuunottamatta että ehkä kerran-kaksi lähti liian kaukaa. Sen jälkeen tulimme tynnyripystyä, ja tälle tuli kyllä joka kerta todella kivoja hyppyjä, ei liian kaukaa eikä liian lähelle. Hypyt olisi voineet olla vähäsen energisempiä, mutta ihan hyvä. Sitten kentällä oli vielä yksi este, joka oli okseri. Tälle parit ekat kerrat lähdettiin hyppyyn vähän kaukaa, kun en osannut katsoa paikkaa. Sitten pari kertaa niinjanäin, jonka jälkeen alkoi paikat löytyä. Tuli ihanan ilmavia ja pyöreitä hyppyjä!

Tultiin näitä kolmea estettä sitten vähän milloin mitenkin, ja jos tuli huono paikka tai en osannut katsoa juuri että pitääkö ratsastaa eteenpäin, odottaa vai hidastaa, niin annoin löysempää ohjaa ja Popsulle täyden päätösvallan. Lähti mieluusti aika kaukaa välillä, mutta välillä tuli tosi lähelle ja otti ilmavan hypyn.  Kun loppuravailin niin Nelli pisti viestiä että mene Zigellä, niin sitten Popsun kun vein talliin niin laitoin Zigen kuntoon ja lähin kentälle.

Ei taaskaan tehty mitään kummallista, paljon suunnanmuutoksia ja ympyröitä ja vähän teimme ravissa ja käynnissä vastataivutusta. Alkuun oli vähän hankaluuksia ja oli tosi epätasainen edestä, mutta loppua kohden se oli jo aika mukava varsinkin ravissa :)


Sitten Tuukka tuli tallille hakemaan mua, mutta eläinlääkäri ei ollut vielä edes käynyt, ja ilmoitti tulevansa 30min myöhässä, joten pestiin Popsu fairylla ja mentiin ulos syöttelemään sitä että se kuivuisi.

Viimein kun ell Leena Karma saapui tallinpihaan niin pikaiset esittäytymiset (vaikka viime klinikkareissulla nähtiinkin) ja sitten hommiin. Ensin Popsu rauhoitettiin, jonka jälkeen rokotettiin ja sitten raspattiin. Pääsin minäkin vähän auttamaan pitäen Popsun riimusta ja sen kielestä kiinni. En nyt nimeltä sano mutta oli kyllä paljon ripeämpi ja paremman oloinen eläinlääkäri kuin mitä edelliset. Koko homma hoitui alle puolessatunnissa. Ja Popsulla oli vain vähän piikkejä, ei mitään muuta kummallista ja Leena sanoi että Popsulla on hyvä suu. Ja Tuukka katto koko touhuu varmasti erittäin kiinnostuneena :D

Vähän tylsä postaus ilman kuvia, mutta koittakaa kestää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti