perjantai 25. toukokuuta 2012

Paljon kerrottavaa!

Apua kun on taas tullut pitkä tauko kirjoittelussa, mutta onneks on tälläkertaa sitten paljon kerrottavaa. En ole koulun, päättärimekon etsinnän, hevosten, kavereiden enkä siivoamisen vuoksi ehtinyt kirjoittaa blogia. Tai jos olisin ehtinyt niin ei olisi tullut mitään super pitkää ja hyvää postausta, vaan lyhyt ja tylsä. (en kyllä tiedä onko tämäkään niin mielenkiintoinen)

Keskiviikkona olin metsästämässä kevätjuhlamekkoa, jonka löytäminen tuntui ensimmäisen tunnin aikana mahdottomalta, mutta loppujenlopuksi löysinkin ihan tosi kivan mekon!
 Tallilla äiti talutti ja syötteli Popsua  yhteensä noin 45 minuuttia, jonka aikana minä ratsastin Nellin hevosella Ziggellä. Työskenneltiin aikalailla ympyröillä joka askellajit läpi. Nelli olikin sitten unohtanut mainita että Zigellä oli ollut aika kevyt alkuviikko, noh sen kyllä huomasi!

Ensiksi ravi oli kipitystä ja laukka vaan eteenpäin menevää, ja kun se kyttäs vähän tuomarikoppia mikä on kentänlaidalla niin näpäytin piiskalla niin kaamee pukki lens. Otin sitten tuon suuren energiamäärän takia laukkaa kevyessä istunnassa pari kierrosta molempiin suuntiin kentän ympäri, jonka jälkeen jatkettiin sitten vähän hallitummassa ja rauhallisemmassa ravissa. Lopuks Zigge oli ihan mukava :)












Tiedostan sitten itsekin että mulla oli vähän liian lyhyet jalustimet.


Tänään ei ollut estetuntia, joten tuuppasin kentällä noin 45minuuttia + alku- ja loppukäynnit. Tehtiin avoja ja vastataivutuksi käynnissä ja ravissa aika paljon, ja sitten muuten ympyröillä työskentelyä. Keskityin tänään kunnolla siihen, että ratsastan Popsua sisäpohkeella ulko-ohjalle, kun yleensä revin sisäohjaa ja käytän sisäpohjetta ja ihmettelen miks tää nostaa pään ylös ja jännittyy kun suorista, huhheijaa.

Tein myös paljon pysähdyksiä ja peruutuksia, jotka onnistuu jo ihan älyttömän hyvin! Välillä Popsu ennakoi peruutukseen, mutta se on ihan fine kun saan sen seuraavalla ja sitä seuraavalla kerralla seisomaan niin kauan kunnes pyydän peruutusta.

Sain sen toimimaan tosi hyvin käynnissä ja ravissa, mutta laukka oli muutenkin niin kauheaa. Se on ehkä isoin ongelmamme ratsastuksessa, se on yleensä löysää ja pitkää ja etupainoista, mutta välillä aika hyvää. Mutta yleensä se siis on juurikin sitä mitä äsken mainitsin. Ei loppuravailtu juuri ollenkaan, vaan lähdettiin kävelemään 30 minuutin loppukäynnit maastoon.

Huomenna meille tulee eläinlääkäri Porvoon hevosklinikalta (Katjan sijasta, kun hän ei päässyt) rokottamaan ja raspaamaan Popsun. Erittäin superhyvämainio syy olla pois koulusta :) Suunnittelin myös hyppääväni Popsulla aamulla ennen eläinlääkärin tuloa jotain jumppaa tai sitten pientä rataa.

Yksi kysymys kaikille heppaguruille!!
 Voiko hevosen jalat turvota vähän,kun vaihtaa olkipellettikuivituksesta takaisin turvekuivitukseen?



2 kommenttia: