torstai 16. helmikuuta 2012

"suoraan oppikirjasta"

Tänään oli estetunti, Nelli ei tullut joten olin yksin, mikä olikin tosi kiva kun ehti tehdä paljon enemmän!

Aloitimme puomi-pysty linjalla, mihin piti tulla lyhyet 5askelta, nopeasti pysty laitettiin okseriksi. Tässä oli tarkoitus tulla suoraan, lyhyessä laukassa ja ryhdikäs hyppy ja jatkaa suoraan. Okseri nous aika nopeesti heti alkuun ja olikin 110cm. Popsu teki todella ilmavia hyppyjä, mikä on tietysti hyvä sen "lahnailun" sijasta. Robbykin oli tyytyväinen, kun yhden kerran sanoi "se oli suoraan oppikirjasta!" ja kertoi vielä että istunta oli hyvä, hyppy hyvä, lyhentäminen hyvä ja suoraan ratsastus hyvä.

Sitten tultiin aivan samaa harjoitusta kuin viimeksi, eli okseri-puomi linja reilussa laukassa, sitten laukkaa lyhentäen lävistäjällä pysty-puomi linja, jonka jälkeen okseri-puomi linja ja sen jälkeen lävistäjällä taas lyhentäen pysty-puomi linja. Olipas selitykset, voitte katsoa viime torstain postauksesta kuvan, joka saattaa vähän auttaa teitä ymmärtämään mitä tarkoitin. Meni ihan ok, okserit meni hyvin, mutta pystyille ja sen jälkeen laukkaa lyhentäen oli jotenkin mahdottoman tuntuista alkuun. Lopuks kun sain itse vedettyä selän suoraks ja hartiat taa niin pidätteetkin meni paremmin läpi.

Tultiin tota "rataa" aika monta kertaa, ja eri sovelluksia siitä, kaikki esteet oli metrissä. Popsu oli yllättävän hyvä tänään! Mä ite sössin pari kertaa lähestymisiä, mutta Popsu korjas niissä ihan älyttömästi! Tuli vielä superhyvä fiilis kun puhuttiin tunnin jälkeen Robbyn kanssa kuinka ollaan kehitytty ja vähän että miten tän tunnin tehtävät meni, suoriuduttiin kuulemma aikalailla hyvin, ja teimme tosi paljon tehtäviä. Eli ei pitkiä taukoja ehditty pitää, kun mentiin taas.

Tänään siivoilin vielä kaappia ja nyt kotona oon tehny loimiin semmoset nimilappu-jutut että tunnistaa oman loimensa nopeammin, eikä ainakaan toivottavasti mene väärälle hevoselle loimi vahingossakaan.. Tein myös Popsun "käyttöohjeet" lähinnä Suskia varten, kun hän ei ole ennen Popsulla mennytkään.

vähän epäselvä kuva, mutta tommosia avaimenperiähän noi oikeesti on, mutta mainiot loimiin nimilapuiks! :D

Sitten voisin kertoa mun ja Nellin suunnitelmista... Eli mennään varmaan Husön estekisoihin mitkä on ens kuun alussa, mä meen Nellin hevosella Ziggellä 80cm ja Popsulla 90cm, Nelli menee Popsulla 80cm ja omalla hepallaan 90cm. EHKÄ! Tää on aika suunnitteluvaiheessa, sillä kumpikaan ei oo vielä hypännyt toistensa hevosilla. Kisoissa jos menee huonosti niin voi pistää sen piikkiin ettei oo mennyt sillä hepalla kuin pari kertaa :D Katsotaan saadaanko aikaiseksi!

1 kommentti:

  1. Mistä oot löytänyt noin monta noita avaimenperää ja vielä saman värisiä? :-D

    Ite oon löytänyt vaan jossain parin kpl pakkauksessa ja niissäkin ne on aina ERI värisiä, mrr.

    VastaaPoista