maanantai 6. helmikuuta 2012

Peltorallia & harjan siistimistä

Heppatyttöjen unelmasänky:


.. ai katos perhana mun oma sänkyhä se siinä! Ja feikki enkkuviltti, ai että! :D


Ja sitten tähän päivään? Ensimmäinen kerta torstain jälkeen kun pääsen ratsastamaan kunnolla.. Popsu on menty hyvin vklp aikana, kun se oli tänää niin hyvä!

Alotimme maneesissa käynnissä väistöillä ja taivuttelemisella, sitten teimme pysähdyksiä ja muutamat peruutukset. Alkuravailtiin pitkällä ohjalla eteen-alas pitkään, taivutellen välillä ulos ja välillä sisään, tehden paljon ympyröitä ja suunnanmuutoksia. Sitten otettiin laukkaa ympyröillä, myös vähän pidemmällä ohjalla ihan rennosti. Sitten pieni kävelytauko.

Tän jälkeen otettiin ohjaa enempi käteen ja aloitimme ravi-käynti-ravi siirtymiset, Popsu toimi aika herkillä avuilla, mutta se ravin tahti ei oikeen meinannut pysyä tasaisena Popsun kiihdyttelyn vuoksi. Sitten kun tein käynnistä muutamia laukannostoja, tuntui että se ajautuisi maata pitkin laukkaan, eli tuntui tosi huonoilta ne nostot. Sain mahtavan idean Antin tunteja kun muistelin, tein laukassa avotaivutusta saadakseni pientä ylämäkeä laukkaan, ja tadaa! Käden käänteessä parempi laukka. Muutamat pitkät sivut tein näitä molempiin suuntiin, ja sitten kokeiltiin uudelleen käynnistä nostoja, ja nyt tuntui että niissä olis edes vähän jotain "voimaa".

Sitten ravailtiin hetki eteen-alas, jonka jälkeen ohjia ja vaadittiin Popsulta korkeampaa muotoa, sen jälkeen viltti niskaan ja pellolle. Siellä ravattiin pellon päästä päähän kevyesti, ja kävelyt ja takaisin talliin jossa odotti harjan siistiminen ja 20minuuttia solariumissa ;)

Harja ennen minkäänlaista käsittelyä

Tässä olin jo nyppinyt tai ohentanut sitä ja leikannut lyhyemmäksi.

Tossa kohtaa harja oli käntynyt toiselle puolelle, joten tein taivutusletit. Ton kohdan Popsu hinkkas kesällä jo pois, nyt se on ehkä pari senttiä pidempi kuin kynittynä.

Tämä oli suurinpiirtein lopputulos, johon olen ite ainakin ihan suht tyytyväinen kun en oo koskaan ollut mestari harjan siistimisessä tai edes letittämisessä..

2 kommenttia:

  1. Mistä toi sun enkkuviltti on?

    VastaaPoista
  2. Nyt pitää kyllä sanoa etten tiedä, sillä se tuli Popsun mukana kun ostettiin se :/ Kertoisin kyllä jos tietäisin :)!

    VastaaPoista