sunnuntai 8. toukokuuta 2011

itsenäistä estehyppelyä kentällä

Heipsu! :)
Eilen ja toissapäivänä hypeltiin esteitä (molempina päivinä), toissapäivänä vähän pienemmillä esteillä ja vähemmän, kun taas eilen lopuks nostettiin vähäsen isommiks kun edelliskerralla ja hypättiinkin vähän enemmän.

Toisspäivänä
Alotettiin raviristikolla, eli rentoa eteenpäinpyrkivää ravia ristikolle ja pieni hyppy. Odotin että Popsu ois tapansa mukaan vaan astunut esteen yli ja jatkanut löysää ravia esteen jälkeen, mutta mua odottikin yllätys! Sillä, Popsu teki oikeen komean  pyöreän hypyn ja jatkoi reippaassa laukassa hypyn jälkeen. Näitä hyviä hyppyjä tuli aika paljon tälle ristikolle varsinkin, ja olin iha yllättynyt (hyvällä tavalla) :) Sitten tultiin vaan pystyä ja pari kertaa tynnyriokseria yksittäisenä molempia. Esteet pysyi siinä 60-75cm korkeudella, eli ei ollut Popsulle mitään kovin haastavaa puuhaa nämä, mutta ihan hyvin se käytti itseään osissa hypyissä.

Eilen
Hypättiin myös tänään, ja alotettiin pystyllä ja okserilla jotka oli alkuun hyvin pieniä. Tultiin niitä peräkanaa pari kertaa (molemmat esteistä eri pitkillä sivuilla), ja Popsu tuli oikeestaan ihan ok, mut okserille tuli pari hyppyä liian lähelle (kuskin virheitä nämä). Sitten pari kertaa tultiin tätä kauheaa tynnyri-okseriakin yksittäisenä. Popsu ei sanonut mitään sinisistä tynnyreistä, ei pientä vilkaustakaan niihin kohti :D Tultiin sit rataa/ratoja jotka meni joko pysty, tynnyrit, okseri, pysty, tai okseri, pysty, tynnyri, pysty, okseri, tynnyri :D Mutta improvisoin siellä selässä vähäsen noiden "ratojen" kanssa, ja tultiin vähän sikin sokin niitä esteitä, eli en ollut välillä suunnitellut mitään tiettyä rataa/tehtävää.


Pystyin säädellä laukkaa tosi hyvin molempina päivinä, ja täten sain hyvät paikat joka esteelle, ja pystyin tietysti vaikuttaa jos meinas tulla huonompi hyppy. Popsu lähti jopa vähän liian kaukaakin esteelle, eikä ottanut sitä sen perus puolikasta askelta vielä siihen, mitä teki ennen,  hyvä jätkä! Kulmissa ja kaarteissa jouduin välillä vähän tasapainottaa "radoilla", eli siellä jätkä veny pidemmäks ehkä hieman, mutta muuten se pysyi esteelle asti ja esteen jälkeen l y h y e n ä!  Pientä edistystä tapahtunut? Ehkä. Mutta siis ton laukan säätelemisen, hyvien hyppyjen ja 'lyhyyden' vuoksi oon jotenkin niin ilonen :) Eli Popsu oli molempina päivinä ihan hyvä/ok, sillä oli tokana hyppypäivänä vielä enemmän virtaa kuin ekalla kerralla! Tänään jätkä saa ansaitun kävelymaastoilu päivän:) Nyt, tallia kohti >

Empä enää selittele mitään turhia, tässä kuvat!











laama-agility :D





1 kommentti: