sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Kolme hevosta

Kirjoitin tämän eilen illalla, mutta julkaisen vasta nyt.

Perjantaina oli kunnon liikuntapäivä, sillä ratsastin kolme hevosta ja kävin salilla. Paitsi jos totta puhutaan, niin yhdellä niistä ratsastin vain noin 10 minuuttia.

Meillä oli talviliikuntapäivä koulussa, minkä vuoksi menimme ratsastuskouluun ratsastamaan. Ensimmäisenä oli siis vuorossa ratsastuskoulun hevonen. En halua vaikuttaa kauhealta ja ilkeältä, mutta jäi vähän inhottava fiilis sen tunnin jälkeen. Sillä hevosella millä menin, oli olympiat, ilman tukiremmiä ja ohjat viimeisessä renkaassa. Kysyin saako niihin jostain tukiremmiä ja ylläripylläri, en saanut, vaan sanottiin että nyt mennään näin miten kaikki on. Mutta tiesin ettei minulla ole oikeutta lähteä muuttelemaan toisten hevosten varusteita ja valittamaan asioista. Tiedän kyllä myös, että ratsastin sen tunnin todella huonosti, mikä ärsyttää näin jälkikäteen.

Tuli oikeasti silloin ratsastaessa sellainen olo, että olisin ihan aloittelija. Kaikki perusjutut ihan hukassa ja hevonen kulki kuin mikäkin rontti kun en saanut sitä edes ratsastettua avuille. Julkaisen nyt yhden kuvan tästä, mutta toivon että luette myös tuon ylläolevan, sillä minulla ei ollut mahdollisuutta vaikuttaa varusteisiin tai siihen kenellä menen sen tunnin. En kuitenkaan halunnut olla menemättä, sillä en olisi saanut rahojani takaisin.

Huomaatte varmaan, että se oli myös hieman erimallinen heppa
kuin Popsu! 

Sitten lähdimme Fannyn ja Wilman kanssa niiden hevosen, Hagitaksen luo, jonka Fanny ratsasti ja sitten heitti minutkin selkään hetkeksi! Siis se oli niin herkkä ja miellyttävä hevonen kun vain voi olla. Oikeasti, aivan ihana hevonen. Tässä oli vaan taas se pulma, etten todellakaan ole tottunut noin herkkiin hevosiin, niin alku oli vähän hakemista. Meni se ehkä pari pätkää ihan hyvin, minun mielestäni. Käykää nyt viimeistään täällä katsomassa Fannyn ja Wilman blogi!



Aivan älyttömän kaunis hevonen. Pakko ylistää tätä nyt!

Tämän jälkeen kiiruhdin salille, minkä jälkeen menin vielä ratsastamaan Popsun. Se oli alkuun tosi jäykkä ja vahva edestä, enkä saanut sitä edes asetettua saati sitten taivutettua mihinkään. Olin lopulta iloinen, kun päätin ruveta tekemään käynti-laukka-käynti siirtymisiä. Popsu tuli hyvin avuille, pyöristyi ja rentoutui. Laukannostot olivat välillä ihan superhyviä, vaikka annoin Popsun mennä pidemmässä muodossa. Käyntiin siirtymiset oli aika epätasaisia vielä, mutta nyt ainakin tiedän mitä harjoitella (=siirtymisiä). Tuli niin hyvä fiilis koko päivän jälkeen, kun sain Popsun ratsastettua hyväksi.

En saa tähän laitettua tekemääni videota, kun blogger oikkuilee jotain.  Mutta ne keitä kiinnostaa torstain ilman satulaa-videot niin menkää tähän osoitteeseen.

Tänään tuli vähän kiire ratsastaa Popsu, sillä otin kolmen tunnin päikkärit ja heräsin puoli kahdeksan jälkeen illalla tajuten etten ole vieläkään käynyt tallilla. Ei tehty mitään kummoisempaa, pyörimme lähinnä ympyröillä ja käynnissä teimme pysähdyksiä ja väistöjä. Popsu ei ollut kovin hyvä tänään, minkä vuoksi päätin että huomenna koitan ratsastaa niin huolella ja kärsivällisesti tehden jotain tehtäviä, eikä vain pyöriä ympyrällä päättömästi.

6 kommenttia:

  1. hahaha, hagitas kiittää ja mekii ;) tuut sitte keväämmäl kunnol ridaa hagitaksel !! heheh :D voi blogger, blogger, blogger ! mut jee toi video ;) hyvä postaus !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii :) Pitää nyt harkita tota... En tiiä uskallanko enää kivuta sen selkää :D

      Poista
  2. Miltä tuntuu ratsastaa muita ku popsua ku oot siihen kummiski niin tottunu :) ? Tuntuko taas kivalta olla popsun selässä varsinkin ton ratsikoulun hepan jälkee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä oli aika outoa olla muiden hevosten selässä. Olin myös aivan hukassa, sillä jokainen hevonen toimi niin eritavalla, että oli vaikeaa löytää sitä kultaista keskitietä. Tuon perjantain ratsastelujen jälkeen tajusinkin, että ratsastan liian vähän muilla hevosilla. Pitäisi tottua menemään erilaisilla hevosilla.

      Oli aivan ihanaa olla Popsun selässä noiden muiden hevosten jälkeen! Popsun kanssa kaikki menee jo niin rutiinilla ja tiedän mitä nappuloita painamalla se toimii, että oli kivaa päästä jo sen selkään. :) Kiitos asiallisesta kommentista! :)

      Poista
  3. hahah voiei menit kimillä! :D
    oliks toi eka kerta backan hevosella?

    VastaaPoista