torstai 17. tammikuuta 2013

Kysymyspostauksen vastaukset

Olen ollut jo reilu pari viikkoa kipeänä, eikä tälle näy loppua, mutta halusin nyt tulla vastailemaan teidän kysymyksiinne. Tällä kertaa joudun tekemään tämän näin, vaikka lupasin/sanoin että saatte vastaukset videon muodossa, mutta puhuminen sattuu ja äänikin sen mukainen niin säästän teidät siltä ja vastaan nyt näin kirjoittaen.

Kysymyksiä tuli ihan kiva määrä, vaikka ne tulikin vain muutamalta eri lukijalta. Kiitos teille jotka jaksoitte/halusitte kysellä! Toivottavasti saatte tarpeeksi "kattavat" vastauksetkin.




Parhain piirre popsussa? entä huonoin piirre popsussa?
-Popsun parhain piirre on ehdottomasti sen rauhallisuus. Mielestäni on mukavaa ja helppoa käsitellä rauhallista hevosta kaikissa tilanteissa. Huonointa piirrettä on vaikea sanoa Popsusta, mutta jos pakko sanoa joku huono asia/puoli, niin ehkä se, että Popsu vaikuttaa välillä tyhmältä kun on niin hidas reagoimaan mihinkään/jos reagoi ollenkaan.

Mikä on sun parhain puoli ratsastuksessa? entä sun heikoin puoli?
-En osaa millään nimetä parasta puolta, kun niin paljon kaikessa on kehitettävää/parannettavaa. Heikoin puoli on ehkä istunta ja hyvän ryhdin ylläpitäminen ratsastuksen läpi.

Kauan oot ollut Tuukan kanssa/oletko vielä?
-Oltiin me varmaan noin 1½vuotta, mutta tällä hetkellä emme ole yhdessä.

Onko hevosenomistajan arki rankkaa?
-Aikaisemmin olisin varmaan vastannut että ei ole, mutta nyt kun on joutunut rätti väsyneenä ja kipeänäkin ravaamaan tallillla, niin tajuaa päivän päätteeksi että eihän tää nyt niin helppoa olekaan. Olen nykyään huomannut myös sen, että jos pitää vaikka viikonlopun yli "lomaa" hevostelusta ja palaa sinne tallille ja palaa siihen normaaliin päivärytmiin, niin se tuntuu yllättävän raskaalle ja uuvuttavalle. 

Jääkö ystävillesi tarpeeksi aikaa?
-Kyllä, aikaa jää vaikka muille jakaa, mutta toinen asia onkin se, että jaksaako nähdä kavereita tallipäivän jälkeen. Yleensä makaan mielummin itsekkäästi sängyn pohjalla koneen ääressä..

Kuinka kauan oot kisannu? Millä tasolla?
-Ensimmäisiä kisoja rupesin käymään entisellä vuokraponillani vuonna 2009, kunnes jouduin lopettamaan sen vuokraamisen vuonna 2010, jonka jälkeen tuli noin puolenvuoden tauko kilpailemiseen. Sitten sain Popsun, jonka kanssa aloin kisaamaan vuonna 2011 ja sitäkin aktiivisemmin vuonna 2012. Eli olen nyt muutaman vuoden kilpaillut jotenkin "säännöllisesti". Tällä hetkellä ollaan menty 100-100cm luokkia, kenttää tuttariin asti (vain kerran startattu sillä tasolla) ja koulua lähinnä helppoB, viime kilpailuissa kokeilin helppoA-luokkaa ja lähinnä seuratasolla.


Paljon päivässä sulla menee aikaa tallilla?
- Jos hoidan hommat suht rivakasti, niin menee noin 1½h, mutta jos hoidan hommat vähän hitaammin (=huolellisemmin ja tarkemmin), niin tallilla voi mennä 2-3h. Kyllä siellä ajan saa kulumaan! 


Ratsastatko paljon muillakin hevosilla?
-En juuri yhtään. Pääsen joskus harvoin kyllä hoitamaan kavereiden hevosia, jos he ovat esimerkiksi lomalla tai kipeänä. Tämähän on kehittymisen kannalta vähän huonoa, että menen vain yhdellä ja samalla hevosella päivästä toiseen, sillä pitäisi oppia ratsastamaan erilaisilla hevosilla.


Kuinka usein valmentaudut?
-Nyt en ole käynyt ollenkaan valmennuksissa, koko joulukuu oli vähän lomailua ja nyt olenkin itse kipeänä, mutta aikaisemmin kävin kerran viikkoon koulu- ja estevalmennuksissa ja eiköhän pian päästä samaan "rytmiin" mukaan. 

Kuinka usein liikutat Popsun, miten?
-Popsun liikutan 7krt/vko. Liikutuksen koitan pitää mahdollisimman monipuolisena, maastoilen, menen puomeja, koulua, esteitä, kävelytystä, juoksutusta jne. Talvella on sitten ollut nää extreme pulkka- ja hiihtoratsastukset myös yhtenä liikutustapana.


Parhain hetkesi Popsun kanssa?
-Uittaminen ja kilpailuissa onnistuminen on ollut parhaita hetkiä. Mutta tähän lasken myös sen kun onnistun jossain tehtävässä hyvin valmennuksessa tai jos saan Popsun ratsastettua jostain tehtävästä läpi hyvin ja halutulla tavalla. 

Parhaimmat saavutukset ratsastuksessa?
-Ei mulla mitään suuria saavutuksia tosiaan ole, mutta ensimmäisten kenttäkisojen voitto ja koulukisoissa sijoittumiset on ollut niitä "parhaimpia saavutuksia" mitä muistellessa tulee väkisinkin hymy huulille.

Meneekö Popsulla kukaan muu kuin sinä?

- Ei mene, ellen ole reissussa/kipeänä/on muita menoja milloin en itse pääse tallille.


Kauan Popsu on ollut sulla?
-Reilu 2 vuotta, hui kun aika on mennyt nopeasti.

Kumpi on mielestäsi kivempaa este- vai kouluratsastus?
-Esteratsastus, mutta kun sujuu/ menee hyvin, niin yhtä kivaa se kouluratsastusin on, siinä vaan polttaa päreet nopeammin kuin esteillä, varsinkaan kun Popsu nyt ei todistetusti ole mikään kouluhevonen. 


Millainen popsu on ratsastattaessa?
-Se on tasainen, hidas ja aika etupainoinen (=kuulostaa mukavalle?). Sillä on pehmeät askellajit istua, se on tasainen edestä, yrittää yleensä parhaansa mukaan miellyttää ratsastajaa. Kun sen saa aktivoitua ja kun sen saa siihen tiettyyn tilaan, niin on oikeasti todella hauskaa ja kivaa mennä! 


Millainen on popsun ja sinun huono päivä, entä hyvä?

-Huono päivä menisi niin, että minulla itselläni on ollut jo valmiiksi huono päivä ja kun menen tallille ja Popsu ei teekkään kaikkea minun puolestani ja ajatuksen voimallla, niin tiuskisin sille ja olisin ärrimurri koko ajan. Sitten minulta menisi hermot jos Popsu ei olisi heti hyvä ratsastaessa, jaksaisin silloin ratsastaa ehkä 15minuuttia ja veisin Popsun takaisin talliin, jonka jälkeen yleensä totean että mikä meni pieleen. Yleensä näitä huonoja päiviä on vähän, mutta joskus niitäkin on.

Hyvä päivä olisi sitten tuon vastakohta. Jaksaisin hoitaa Popsun huolella ja "seurustella" sen kanssa pitkään, ratsastaisin sen huolella ja hyväksi, laittaisin Popsun pois huolella ja tekisin kaikki huolella ja ilman kiirettä. 






Mikä on sun suosikki ratsastusvaate merkki? 

-Kingsland ja Pikeur. Pikeurit housut ovat ihan mahtavat, voin suositella kaikille! Kingslandin housutkin ovat ihan kivoja, mutta kestivät käytössä vähemmän aikaa kuin Pikeurit. Muuten kaikki yläosat (paidat, takit, fleecet, hupparit, liivit) on mulla kieltämättä Kingslandia. Kauheaa varusteurheilua. Mutta mielestäni ne vaatteet on myös erittäin kivan näköisiä, etten siis osta niitä Kingslandin kamoja vain sen merkin takia. Iso syy tähän minun "KL-valikoimaan" on Cavallo, joka on tuossa parin kilometrin päässä meidän talosta. Se on niin lähellä, että siellä tulee pakostakin käytyä usein ja aina kun siellä käy, niin näkee niitä ihania vaatteita ja kuvastoja, joten tulee sellainen "pakollinen tarve" saada lisää tallivaatteita ja Kingslandia sieltä saa ja voi tilata niin helposti ja nopeasti, että nopeasti se vaatekaappi tästä merkistä täyttyy.

Kuinka monet ratsastushousut sulla on? 
-Kolmet normaalissa käytössä olevat, sekä kahdet kisahousut. Rikkinäisiä/puhki kuluneita housuja on myös muutamat, mutta ne ovat jo käyttökelvottomia.

Mitä tavotteita sulla on vuodelle 2013 entä siitä eteenpäin?
-Tämän vuoden tavoitteita olen miettinyt tarkemmin aikaisemmassa postauksessa, siellä on myös muita "tulevaisuuden haaveita/tavoitteita", postaukseen pääset tästä.


Ootko koskaan tippunut popsulta jos et nii oletko meinannut?
-En ole vielä pudonnut, mutta pari kertaa olen meinannut. Yhdellä estetunnilla oli okseri-muuri linja ja kun okserille tuli vähän pitkä hyppy, niin piteni Popsukin ja lähti sitten ihan tajuttoman kaukaa muurille, jota päin se sukelsi. Silloin roikuin Popsun toisella kyljellä hetken, ennenkuin sain tasapainon haltuuni.

Mikä on ollut sinun pahin 'tapaturma' hevosten kanssa?
-Pahin oli ehkä se, kun tipuin pienempänä shettikseltä naama edellä maneesin hiekkaan, ilman seurauksia. Ainoa harmi siitä oli selkä vähän kipeä ja naama täynnä hiekkaa. Mitään pahempaa minulle ei ole vielä koskaan tapahtunut hevosten kanssa.

Mikä puhelin sulla on ?
-Sony Xperia, ehdottomasti hitain puhelin ikinä! (nokian jälkeen)

Millä tallilla popsu on ?
-Nevaksessa




Käytkö joka pv tallilla ?
-Aina kun mahdollista. Jos olen kipeänä/reissussa/jotain muuta ekstraa, niin en mene tallille, mutta pyrin käymään ja yleensä käynkin joka päivä itse tallilla. Nykyään minulle on tullut vähän sellainen pakkomielle käydä itse tallilla, että tiedän että kaikki asiat tulee varmasti tehtyä juuri sillä haluamallani tavalla ja hyvin.

Ootko paljon kavereiden kanssa ?
En nykyään paljoa, sillä vietän aikaa Tuukan kanssa niin paljon, että kaverit jää "kakkoseksi".

Aiotko kisata kenttää ens kaudella?

-Kyllä, tarkoitus olisi panostaa siihen vähän enemmän tällä kaudella. 

Mitä musiikkia kuuntelet?
-Vähän laidasta laitaan kaikenlaista. Melkein kaikenlainen musiikki menee :)

Oletko enemmän koulu-, kenttä- vai esteratsastaja?

-En voi sanoa että olisin kenttäratsastaja, kun vasta muutama luokka menty, mutta sanotaanko että olen yksi niistä wannabe-kenttäratsastajista. Eiköhän musta kohta kunnollinen sellainen saadakin! Kouluratsastajaa musta ei edes ikinä saisi, ja esteet yksinään ovat niin tylsiä, että kallistun kenttäratsastuksen puolelle.

Sinun esittelysivusi on ilmeisesti jäänyt kesken?
-Ihan valmiit ne on :)


2 kommenttia:

  1. hei,mun hevonen L.R twilight sky alias Viivi on todella paljon sun hepan näköinen :)
    Viivi on paint tamma.
    kauniita!

    VastaaPoista
  2. mun heppa L.R twilight sky alias Viivi on ihan sun hepan näköinen!
    Viivi on paint-tamma.
    kauniita molemmat.

    VastaaPoista