lauantai 28. heinäkuuta 2012

Ongelmia

Olin pari päivää Tuukan mökillä niin en ole tullut kirjoittamaan, enkä tosiaan tainnut edes ilmoittaa että lähden ja tulee pieni tauko kirjoittamiseen taas. Mutta vautsi, teitä lukijoita on hirmuinen määrä! Kommentoikaa ihmeessä minkälaista postausta haluaisitte, voitte vaikuttaa sen sisältöön paljonkin. 

Popsu oli 4 päivää laitumella, ja voi vitsit miten se tykkäsi temmeltää siellä. Olin ensin täysin varma että se rikkoisi itsensä siellä ja haastaisi vaan riitaa muiden hevosten kanssa, mutta se riehui varovasti (voiko edes riehua varovasti??) ja oli ihan kaikkien kamu siellä.


Olen mennyt nyt 2 päivää pelhameilla kaksilla ohjilla, että saisin Popsuun vähän kontrollia, kun kolmipaloilla se on ollut ihan mahdoton. En tykkää enää käyttää pelhameita yksillä ohjilla deltan kanssa, kun vipu on silloin koko aika "päällä", kun on kahdet ohjat niin pystyn säätelemään koska haluan enemmän vipua ja koska en. Popsu on toiminut niillä aika hyvin, ja oon nyt ottanut sitä enemmän ylös ja taaksepäin, kuin alas ja eteenpäin. Vaihdan nuo pelhamit tämän päivän jälkeen takaisin kolmipalaan tai niveleen. 

Tänään en tosiaan tiedä mikä ihme Popsulla oli. Kun äiti haki sen tarhasta se oli "paskan nihkeä" hiestä, koitin saada sitä juomaan-ei juonut. Mittasin myös lämmön, ja se oli normaali. Menin kuitenkin ratsastamaan,, ja ehdin 15 minuuttia ravailla ja laukkailla, kunnes huomasin että se oli kaulasta ja huovan alta ihan vaahdossa ja se oli läpimärkä hiestä. Lopetin siihen ratsastelut ja kävin kävelyttämässä, jonka jälkeen vein sen suihkuun. 






Suihkutin sen kädenlämpöisellä vedellä kokonaan ja kylmäsin jalkoja sitten tietysti kylmemmällä vedellä. Koitin saada sitä juomaan mutta se ei juonut sitten millään. Tajusin kuitenkin huijata Popsua ja kaadoin puolikkaan purkin juissi-mehua ämpäriin ja täytin sen sitten vedellä ja sitä Popsu joi puoli ämpäriä, mutta sen jälkeen ei enää juonut. Koitin juottaa sitä ämpäristä ja saavista, sillä automaattiin se ei koskenutkaan. Pesin sen juoma-automaatin kunnolla vielä lopuksi.

Kävin uudestaan iltapäivällä tallilla ja Popsu oli hyvin normaali, se joi hyvin kun tarjosin vettä ja joi myös juomakupista. Kävin vielä kävelyttämässä sitä parikymmentä minuuttia hiekkatiellä, jonka jälkeen vein sen takaisin talliin. 

Käytiin ostamassa Popsulle uusi suolakivi ja itselleni uusi takki. Suolakivestä ette nyt valitettavasti saa kuvaa, mutta takista kyllä. (en usko että kukaan olisi edes halunnut suolakivestä kuvaa :D)


1 kommentti:

  1. oi tuo takki on kiva ! varustepostaus voisi olla ihan kiinnostava:)

    VastaaPoista