keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Porvoon hevosklinikalla...

Moikka!

Eli tänään lähdettiin aamulla sinne Porvoon hevosklinikalle, ja ihme ja kumma siellä Popsu ontuikin vain oikeaa takasta, eikä sitä vasenta mitä ontu tän viikon. Ja vasen takanen oli siis täysin kunnossa, mutta oikea ei ..

Ensin käytiin juoksuttamassa liinassa parkkiksella, jonka jälkeen mentiin taivuttamaan Popsu. Siinä näkyi se reaktio oikeessa takasessa. Sitten mentiin sisälle puuduttamaan, jonka vuoks Popsu rauhotettiin, ja sitten hetki kävelytettiin, jonka jälkeen taivutettiin uudelleen. Juoksutettiin vielä ympyrällä ja ei enää ontunut. Sitten mentiin vielä sisälle kuvaamaan jalka, ja annettiin kortisonipiikit kintereeseen ja vuohiseen. Sekä lopuks tehosterokote. Eli nyt on nekin kunnossa!

Kuvista näkyi että kavionivelen etureuna on terävöitynyt, ja sitä voi hoitaa vaan että pitää kengitysvälit lyhyinä ja säännöllisinä (4-5 vko). Ja ell suositteli siellä jotain rehua mitä me mennään ostamaan luultavasti lähipäivinä ( nimeä en nyt muista). Popsulla oli siis oikeassa takasessa 2 niveltulehdusta, eli kinnernivelessä sekä vuohisnivelessä, ja ne piikitettiin. Me mennään 2 viikon päästä uudelleen kontrolliin jonka jälkeen tehdään jatkohoidot jos tarpeellista.

Popsu ei saa väkirehuja 2 viikkoon määräyksestä, pelkällä heinällä mennään, ja 24h karsina lepoa, ja rauhoituksesta sen täytyi olla 2h syömättä. Saan kuitenkin nämä 2 viikkoa kävellä jo selästä, ettei tarvitse tassutella itse vaikka mielelläni sitäkin teen. Saatiin metacamia (kirjotinkohan oikeen) mukaan, jota annetaan tämä 2viikkoa, eli meen tänään illalla antamaan sen suoraan suuhun sille kun sitä ei voi oikeen sekoittaa mihinkään kun se ei saa muuta kuin heinää.

Oli kyllä hymy huulilla kun 3 lääkäriä kehui Popsun hyvää ja positiivista käyttäytymistä uudessa ja vieraassa paikassa, ja sanoi että kaunis hevonenkin on :) Mukava kuulla! Jos saan jotenkin aikaseks niin voisin laittaa vaikka kuvan siitä kavionivelen etureunan terävyydestä tänne teille, jotta näkisitte.

Mutta sori tää teksti on kauhean sekavaa, kun mietin että missä järjestyksessä mikäkin tehtiin ja että suurinpiirtein kaikki tulisi kerrottua :D Popsu sai 2 krt rauhottavaakin ja huulipuristin tuli tutuks. Ja klinikalla meni 3½ tuntia.. :) Matkat trailerissa sujui moitteettomasti (niinkuin aina).

Tää blogger ei edes suostu lisäämään näitä kuvia nyt tähän, niin teen sen myöhemmin illalla. Jospa sit toimis!

1 kommentti: