tiistai 29. huhtikuuta 2014

Popsun muutto

Popsu on nyt muutettu uuteen kotiin, mikä vaikuttaa erittäin kivalle ja hyvälle paikalle. Eilinen päivä meni kokonaan muuttoa valmistellessa, itse muutossa ja Popsun kotiuttamisessa uuteen paikkaan.

 Kun pääsin koulusta kotiin niin pakattiin kaikki tavarat autoon valmiiksi ja suunnattiin Cavallon kautta kahville. Ostin sieltä vain uuden harjakassin ja kävin tilaamassa Cartivettia. Sen jälkeen menimme Nevakseen hakemaan loput tavarat kyytiin, pesemään Popsun, kiitimme tallityöntekijöitä ja lähdimme pois. Pakko myöntää että ei tullut edes haikea mieli lähteä 3,5vuoden jälkeen pois Nevaksesta, se oli pikemminkin helpotus. 
Auto pakattu, hevonen kyydissä, enää kuski puuttui?

Popsu kurkistaa viimeistä kertaa Nevakseen

Kuljetusmatka uuteen talliin kesti noin 10minuuttia Nevaksesta, mikä meni hyvin Popsun osalta. Se meni traileriin hyvin ja tuli sieltä pois suhteellisen rauhallisesti. Tavattiin heti paikan omistaja, jonka kanssa laitettiin Popsu heti tarhaan ja alettiin katsoa paikkoja vielä läpi. Popsu sai pienemmästä tallista paikan ja se muuttaa pian siitä isoon talliin. Minua pelotti ihan suunnattomasti se, että miten meidän tavarat mahtuu siellä tavaratiloihin (paljon pienemmät kuin Nevaksessa), mutta osasin olla kerrankin järjestelmällinen ja ottaa vain kesää varten hyödylliset tavarat sinne ja kerrankin järjestelin ne siististi sinne. Jäi muuten paljon tilaa jäljelle! Tyhmäähän se olisi ottaa kaikki 500g talvitoppaloimet sun muut sinne kesää varten.. 

Siellä oli todella mukavia ihmisiä, kaikki moikkasi iloisesti ja oli rennon oloisia, vaikka en vielä ehtinyt eilen siinä hässäkässä esitellä itseäni kunnolla kenellekään. Suurinosa siellä on vanhoja tuttuja jo ennestään, minkä vuoksi oli aika kiva mennä sinne. Tottakai minulla menee vielä jonkin aikaa että totun tallin tavoille ja tutustun ihmisiin ja osaan toimia niinkuin kuuluukin, mutta pikkuhiljaa.



Uudessa paikassa :)



Popsun ruokinta menee noin kuukauden päästä uusiksi pikkuhiljaa, eli kontrollikäynnin jälkeen jos pääsemme aloittamaan kuntoutuksen. Ruokintaa me emme vaihda sormia napauttamalla, vaan pikkuhiljaa vähän tarkkaillen miten se sopii sille. 

Popsun ruokinta nyt:
-High Fibre mix
-Cortaflex
-Öljy
-Suola


Popsun ruokinta tulee olemaan:
-Struktur E
-MSM
-Cartivet
-Suola
+Purkkeina topline 

-High Fibre mix on ei-kuumentava rehu, mikä on hyvä Popsulle nyt kun se ei tarvitse energiaa kun on sairaslomalla. Struktur E tulee High Fibre mixin tilalle sairasloman jälkeen, sillä siinä on paljon enemmän energiaa, siinä on 30 erilaista yrttiä, kasviöljyjä ja E-vitamiinia, eli se voisi olla parempi vaihtoehto kun pääsemme taas treenaamaan. 

-Cortaflex on samantapainen kuin MSM ja Cartivet, eli ylläpitävät nivelten terveyttä ja liikkuvuutta. Se on periaatteessa ihan sama millä näistä googlaa niin tulee suurinpiirtein samat tiedot. Syötimme puhdasta MSM-jauhetta ja Cartivettia 2011-2012, kun eläinlääkärimme suositteli sitä Popsun niveltulehduksen jälkeen ja se vaikutti toimivan edes jotenkuten verrattuna Cortaflexiin. 

-Toplinen syötön lopetimme kun Popsu joutui sairaslomalle, mutta jatkamme sitten taas sen syöttöä kun se pääsee takaisin käyttöön. Se auttaa rakentamaan massaa ja yleistä kuntoa, on myös energiaa antava rehu. 




Tästä tuli pitkä postaus, mutta kerrankin innostuin kirjoittamaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti