keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Erikoispostaus: Popsun ruokinta

Kaurat ja heinät jaetaan neljä kertaa päivässä, heinien määrää yhteensä en muista, mutta kauraa Popsu saa 4-5 litraa päivässä (en muista tarkkaa määrää nyt). Lisäksi ratsastuksen jälkeen annan sille mössön, johon kuuluu:

1 mitta kivennäisiä
2-3 dl melassia
2 mittaa MSM

 Tarvittaessa elektrolyyttejä ja suolaa, vaikka suolakivi aina karsinassa. Talvisin Popsu juo ehkä vähän vähemmän, kun vesi on erittäin kylmää, joten olen yleensä ostanut melassisiirappia ja sekoittanut sitä haaleaan veteen ja juottanut, ainakin on maistunut. Kun haettiin Popsulle lisää massaa (varsinkin ylälinjaan) niin syötin Toplinea, ja se oikeasti vaikutti nopeasti, jonka vuoksi syötettiin noin 1-2kk ettei siitä tulisi plussapallohirviö.


Makanan MSM-jauhetta ostan Kiralta aina kun itseltäni loppuu. Kira tilaa näitä pusseja jostain ulkomailta, ja myy tallilla ainakin minulle.
Karvanvaihdon aikaan olen syöttänyt Popsulle sinkkikuurin, ettei karvanlaatu heikkenisi kovasti (mitä tapahtuu Popsulla herkästi karvanvaihdon aikaan).
Lisäksi iskä tykkää ostella Popsulle kaikenlaisia makupaloja, joita annan sille oikeastaan todella harvoin, sillä en jostain syystä tykkää makupalojen syöttämisestä. Itse jos ostan makupaloja, niin ostan tyrnihirnuja, sillä ne kuulostaa ja näyttää paljon terveellisimmille kuin nämä lik it-herkut ja muut erittäin paljon sokeria sisältävät namit, vaikka en tiedä enkä ole tutkinut onko ne terveellisempiä millään tavalla. Nyt näitä pusseja lojuu kaapissa kymmeniä kun olen kisoista palkinnoksi saanut, iskä ostaa ja minä itse välillä, mutta niitä ei mene paljoa. Kyllä Popsulle maistuu kaikki herkut, mutta minä en vain syötä.

Tämä ruokinta on pysynyt koko aika samana meillä tämän kahden vuoden ajan, enkä ole kokenut tarvetta vaihtaa/muuttaa ruokintaa millään tavalla.

Mitä teidän hevoset syö?

Kerron samalla meidän kuulumisia muuten:

Viikko sitten tiistaina meillä kävi eläinlääkäri rokottamassa ja raspaamassa. Rokotteen vuoksi käveltiin eläinlääkärin suosituksesta 6pv (tai no suositus oli 4-7pv) ja kävelyn vuoksi Popsulla on nyt sitten erittäin paljon energiaa. Eläinlääkäri sanoi että Popsun suu oli hyvässä kunnossa, vain vähän piikkejä, muuten hyvä.

Sunnuntaina minun serkku Vilja (nolona mietin että kuinka vanha hän on, mutta veikkaan että hän on 9- tai 10-vuotias) tuli kävelemään kanssani Popsulla. Mentiin ilman satulaa kaksipäällä maastoon noin puolentoistatunnin lenkki. Vilja istui edessä ensin ja ohjasi Popsua, kunnes puolivälissä vaihdettiin että minä istuin edessä ja Vilja takana. Oli mukavan pitkä lenkki pitkästä aikaa :)

Meillä kävi pari viikkoa sitten satulapajalta Katja katsomassa satulat (jotka totesin itse epäsopiviksi) ja vei ensin koulusatulan topattavaksi, jonka hain sieltä takaisin jo viime viikolla ja vein samalla estesatulan sinne, joka on vielä siellä topattavana.

Hieroja pitäisi kutsua, sillä olin istunut satulat vinoksi (toppaukset toiselta puolelta enemmän lytyssä kuin toiselta) ja sen vuoksi Popsun oikea puoli selästä on hieman jumissa. Ei mitään haudanvakavaa, mutta olisi kiva saada jumi auki ja samalla hieroa koko hevonen irtonaiseksi.

2 kommenttia:

  1. Tällänen postaus on kiva, sillä siinä oppii ehkä pikkusen itekkin =) En oo mikään haka ton ruokinnan kans =D

    VastaaPoista