perjantai 16. toukokuuta 2014

Vastaukset

Heti alkuun kiitos teille kolmelle anonyymille ketkä kysyitte kysymyksiä! 

Miten Popsun tulo sinulle vaikutti normi elämään?
-Se vaikutti paljon. Siihen piti sitoutua täysin ja kantaa siitä vastuuta yksin, sillä vanhempani tai veljeni eivät ole hevosihmisiä. Oli se aluksi vähän hankalaa kun piti muistaa yhtäkkiä huolehtia rokotuksista, kengityksistä, jäsenmaksuista, kilpailuluvista jne. En minä vuokraponin kanssa hoitanut mitään muuta kuin ratsastuksen, niin oli se alkuun hankalaa muistaa kaikkea. Onneksi on ollut koko ajan auttava käsi vieressä tallilla ollessa. Millään muulla tavoin se ei ole vaikuttanut, sillä minulla on aina aikaa kavereille, poikaystävälle, kotihommille, revittelylle ja koululle! Ajasta ei ole pulaa :)

Missä koulussa olet tällä hetkellä?
-Sipoon lukiossa 

Seurusteletko?

-Kyllä 

Menetkö kesätöihin?

-Olen hakenut muutamaan paikkaa ja yhdestä saan luultavasti töitä 

Onko sinulla ihmeellisiä suunnitelmia kesäksi?

-Ei mitään kummempaa 


Oletteko käyneet Popsun kanssa tänä vuonna vielä kisoissa?
-Ei olla, eikä ehkä käydä koko vuonna Popsun leuka/hammas- "onnettomuuden" vuoksi

Missä päin tämä uusi talli sijaitsee? Oletteko viihtyneet siellä?

-Sipoossa, Boxissa. Minä olen viihtynyt siellä hyvin ja Popsu varmasti vielä paremmin! Olen vasta nyt huomannut miten hyvää kokopäivätarhaus tekeekään hevoselle!

Kuinka usein pidät Popsulla vapaapäiviä ja kevyitä "hömpöttelypäiviä"?

-Tällä hetkellä se on ollut pelkällä kävelyllä/hömpällä kohta 2kk, mutta silloin kun se on kunnossa ja treenaamme normaalisti sillä on vapaapäiviä ja hömppäilypäiviä n. 1krt/vko

Onko Popsulla vuokraajaa tai jotain, joka auttaa liikkuttamisessa ja hoidossa?

-Ei ole vuokraajaa, mutta jos olen kipeä tai matkoilla, niin muutama tietty kaveri jotka auttavat Popsun hoidossa ja liikutuksessa. 

Mitä kaikkea Popsu syö tällä hetkellä?

-Heinää (kuiva ja säilö)
-Purkit 3krt/päivä ja ne sisältää ihan vähän kauraa ja high fibre mixiä
-Mössössä on high fibre mixiä ja gemüse kräuteria
En halua syöttää sille paljoa kaikkea turhaa nyt kun se on vielä saikulla, sillä se ei kuluta melkein yhtään. Ruokinta on  kuitenkin menossa uusiksi kokonaan kun se pääsee saikulta.

Kuinka kauan Popsu on tarhassa päivittäin?

-Uudessa tallissa ne viedään noin 7 aamulla ulos ja otetaan sisään noin 7 illalla. Eli karkeasti noin 12h koko päivän :)

Kuuluuko teillä tallivuokraan se, että mössöt laitetaan ja annetaan tallin puolesta sekä tarhojen siivous? Vai pitääkö itse hoitaa nämä?

-Asiakkaat laittaa itse oman hevosen mössöt/kaurat/rehut purkkeihin (aamu, päivä, ilta) ja tallityöntekijät kippaa ne hevoselle syötäväksi. Eli sen teen itse, mikä on ihan hyvä koska nyt tiedän tarkkaan paljonko se syö ja mitäkin.  Tarhojen siivous ei kuulu asiakkaiden tehtäviin, eli niiden siivous tulee tallin puolesta :)

Onko uudella tallilla hyvät maastot?
-En ole päässyt tutkimaan vielä, sillä en viitsi mennä Popsun kanssa ihan metikköön kävelyttämään jos se siellä alkaa purkamaan energiaansa. Mutta kuuleman mukaan todella hyvät! 

Onko uudella tallilla kenttä vai maneesi vai kenties molemmat?

-Sieltä löytyy molemmat :)

Aiotko kisata kesällä, jos kyllä, niin millä tasoilla?
-En aio, koska Popsu on vielä sairaslomalla.


Suosikkihevosvarusteesi?
-Itselläni suosikkiheppavaruste on B Vertigon uudet ratsastushousut, sillä mitään niin mukavaa en ole vielä pitänyt jalassani ratsastuksen aikana. Popsulla suosikkivaruste on varmaan sen nahkariimut! Ne ei olleet kalliita, mutta tykkään niistä aivan älyttömästi.

Suosikkiharjoituksesi koulussa/esteillä?
-Esteillä jumppasarjat ja pienillä esteillä tekniikan hiominen. Koulussa ehkä kaikki pikkuhienosäätö, jopa kulman ratsastamisen hiominen voi olla kivaa! 


Paras kisamuistosi?
-Minun ensimmäiset ja Popsun ensimmäiset kenttäkilpailut Keravalla! Se fiilis kun ei oltu harjoiteltu maastoesteitä kertaakaan ja menimme kokeilemaan harrastetta ja sieltä napsahtaa luokkavoitto. Se oli ihan mahtava tunne mikä niiden kilpailujen jälkeen oli! Mutta kaikki kenttäkisat ovat parhaita kisamuistoja, sillä maaston jälkeistä oloa ei voi sanoin kuvailla. 


Paras muu hevosmuistosi?
-Ehkä se kun olin Espanjassa pitkä aika sitten ja laukkasin auringon paahtaessa niin kovaa kuin siitä hevosesta lähti! 


Onko Popsu jo täysin parantunut suuvammastaan?
-Ei valitettavasti. Meillä on kontrolli vasta kesäkuun alussa, enkä tiedä saammeko vaijereita vielä pois silloinkaan.


Onko sinulla suunnitelmissa/haaveissa saada toinen hevonen Popsun rinnalle?
-Suunnitelmissa ei, haaveissa ehkä. Olisi se kiva saada joku kapasiteetikas hevonen Popsun rinnalle, mutta vielä pitäydyn pelkässä Popsussa.


Mitä ei-hevosjuttuja aiot tehdä kesällä?
-Käyn ehkä festareilla, mummolassa, poikaystävän mökillä.. Auringon ottoa, uimista, mansikoiden syöntiä ja KUNTOILUA! Hui että inhottaa kun on lihonut talven aikana. Teen yleensä niin paljon kaikkea kesällä että sitä on turha yrittää listata :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti