tiistai 24. syyskuuta 2013

Vääntöä ja kisakuumetta

Popsu oli tänään erittäin hyvä, verrattuna siihen millainen se on ollut viimeisen parin viikon aikana ratsastaa. Kun aloimme kesälomalla(-kesäloman jälkeen) olleen tauon jälkeen taas treenaamaan,  Popsu on ollut aika hankala, vahva, etupainoinen, outo ja laiska ratsastaa. Mutta nyt tänään tuli se pitkään odotettu onnistumisen tunne, sillä Popsu oli aika hyvä lopuksi. (Hyvä ei tarkoita nyt tässä sellaista täydellisessä peräänannossa kulkevaa kouluhevosta, jonka kuski istuu täydellisesti ja kaikki menee oppikirjan mukaan, vaan sitä, että Popsu oli viime viikkoihin verrattuna hyvä (=tasainen, rento)).

Juoksutin Popsua ennen selkäännousua noin 5-10minuuttia apuohjien kanssa.
Työskentelin pitkään (=puoli tuntia) käynnissä tehden väistöjä, avoja, vastataivutuksia, pysähdys-peruutus harjoituksia ja taivuttelin ja asettelin Popsua paljon. Pitkä käyntiverryttely on oikeasti superhyvä Popsulla, sillä kun on keskittynyt ratsastamaan sen ensin läpi käynnissä, niin se on paljon rennompi ja enemmän kuulolla ravissa. Laukkaa otin lopuksi aika paljon, tein laukannostoja käynnistä, muutamia vaihtoja ja sitten vaan ympyröillä pyörimistä.

Epäilen, että Popsun oikea kylki/lapa/joku on vähän jumissa, sillä vasemmalle taipuminen on vähän vaivalloista. Soittelen tällä viikolla hierojalle jos saataisiin mahdollinen/-set jumit auki.




Otsikko varmaan kertookin jo, että minulle iski kauhea kisakuume! Enkä ymmärrä tätä ollenkaan. Koko kesänä ei tehnyt mieli kun käydä humputellen parit kenttäkisat, ilman mitään suuria tavotteita ja nyt kun on tulossa hallikausi niin tekee mieli kauheasti hyppäämään sisälle kilpailuihin, ihanaa! Pitkään olen miettinyt että mihin kisaintoni on kadonnut, mutta sekin taisi juuri palata! (uskon että tämän päivän onnistuneella ratsastuskerralla on osuutta asiaan..)

Pahoittelen jos teksti tökkii ja jotkut asiat on ihan höpönhöpön, olen lukenut englannin kokeeseen mikä on huomenna ja tuntuu että ajattelen kaiken englanniksi niin tekstiä on vaikea muodostaa fiksusti, sekä olen armottoman väsynyt! Nyt lukemaan lisää.


Ylläolevasta kuvasta tulikin mieleen, että kiinnostaisiko teitä postaus Nevaksen uudistuneesta tallista? Se voisi olla videona tai kuvina ns. tallin esittelypostaus. Mitä mieltä?

Oletteko te lukijat menossa HIHSiin? Mihin näytökseen? 

6 kommenttia: